diumenge, 1 de maig del 2011

Magret d'ànec a la taronja

Hola de nou,
Ara feia dies que no actualitzava el bloc i ja en tenia ganes.
Donat que el dinar del diumenge és molt especial, ja que podem dinar tranquil.lament i em puc entretenir a la cuina, he provat a fer aquesta recepta que vaig trobar a una revista. 
Realment el contrast és interessant i si us agrada l'ànec, teniu l'èxit garantit.
Us explico la recepta original i després afegiré les meves recomanacions.



Ingredients per dues persones:
1 magret d'ànec 
15 gr de mantega
125 ml de suc de taronja colat
1 culleradeta de café de sucre glass
2 taronges
1 culleradeta de café de vinagre de Mòdena
Un rajolí de Grand Marnier
Sal i pebre

Preparació:
Agafarem una de les taronges i la pelarem amb molta cura de no agafar gens de pell blanca. Reservem la pell.
Acabarem de pelar bé la taronja anterior i la que tenim reservada. Necessitem els grills sense pell. 
Possarem el magret a la planxa. Primer per la banda de la pell. Farem per banda i banda 5 min aproximadament, segons si us agrada poc o més fet.
Els salpebrem i els reservem en calor.
En un cassó possen el suc del magret, el suc de taronja, la mantega, la pell de taronja i els grills i ho deixem coure tot durant cinc minuts fins que espesseixi i prengui consistència de xarop.
Afegim el sucre, el vinagre i el Grand Marnier.
Servim el magret acompanyat per la salsa.

Consells:
El meu magret feia 500 aprox i ha quedat fet. A mi m'agrada més un pèl sagnant per tant, amb 3 minuts per banda és suficient. Tingueu en compte que si el reserveu al forn calent, amb la mateixa escalfor es courà una mica més.
La salsa no m'ha quedat espessida, tot i que era molt bona, i els grills se m'han desintegrat (a la foto els possaven com a decoració, per tant, entenc que algun havia de quedar senser :)-
Si us passa això, no patiu, colem la salsa i llestos.
La propera vegada provaré a fer-ho de la següent manera:

Possarem  el cassó al foc tal i com indica la recepta però no afegirem els grills de taronja.
A foc lent deixarem que el suc agafi textura de xarop, quan estigui la colarem i la possarem a un cassó força ample de diàmetre, tornarem a possar-ho a foc suau, afegint-hi els grills de taronja.
Amb molta cura, donarem la volta als grills per que no es trenquin i ja podrem servir.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada