diumenge, 27 de novembre de 2011

Empanada de tonyina



Aquesta recepta no la vaig arribar a tastar però feia una olereta........
Personalment, és una recepta que m'agrada fer-la en dues vegades.
La primera per sofregir les verdures amb l'ou i l'endemà, per fornejar l'empanada.




Ingredients:
3 ous XL, si són petits 4.
1 gra d'all
3 cebes dolces ben grosses
2 pebrots verds italians generosos
1/2 pebrot vermell
4 cullerades de tomàquet concentrat
1/2 got de vi blanc
300 gr de tonyina.
2 plaques de pasta de full

Preparació:
Bullim els ous i reservem.
Piquem tan petit com es pugui l'all amb la ceba i començarem a enrrossir a foc suau.
Mentres, anirem tallant ben petit el pebrot verd i vermell que afegirem a la ceba. Quan les verdures comencin a estar toves, afegirem el got de vi blanc i deixarem reduir una mica.
Quan el vi s'hagi evaporat afegirem el tomàquet i remenem bé durant 5 minuts més.
Alhora, mentre esperem que el sofrigit s'acabi de fer, tallarem els ous a dauets petits.  
Els afegim l'ou al sofregit, remenem bé i reservem pel dia següent.

L'endemà pre-escalfarme el foc a 180º.
Escorrem bé la tonyina i l'afegirem a la verdura ben sofregida.
Repartirem el farcit sobre una planxa de pasta de full (jo faig servir Casa Tarradellas) procurant deixar un dit o dos per cada banda.
Cobrim amb una altra fulla de pasta de full. Segellem i pintem amb ou.
Introduim al forn i anirem vigilant ja que en poca estona estarà cuita.

Normalment amb 12-18 min en té suficient però us sugereixo que aneu donant un cop d'ull al forn i quan la veieu rosseta, la retirem del forn i deixarem refredar sobre un marbre.


Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada