diumenge, 3 de juliol de 2011

Coca de Sant Joan de pinyons 'versió ràpida'

Personalment, m'agrada més la Coca de Sant Joan feta amb massa mare però no sempre tenim tant temps.
Aquesta recepta és molt bona i ràpida de fer. 
La vaig aconseguir de www.salseandoenlacocina.com i dóna bon resultat.
Per la preparació faig servir el braç de ganxo de la Kitcheinaid però la podeu fer manualment.
Aprofito per agraïr al meu fotògraf particular la seva aportació. Gràcies Albert!


Ingredients:
325 gr de farina de força tamissada.
2 ous
130 ml de llet
70 gr de sucre blanc
65 gr de mantega sense sal
2 gr de sal
1 sobre de llevat de forner
ratlladura de taronja i llimona


Per la decoració:
1 ou batut
100 gr de pinyons
3 cullerades de sucre blanc
1 cullerada d'anís


Preparació:
Barregem a velocitat  2 la mantega i el sucre.
Afegirem els ous un a un, la sal i les ratlladures de llimona i taronja.
Incorporarem la llet i la farina tamissada, no afegirem la següent cullerada de farina fins que l'anterior no estigui ben lligada. Finalment, incorporarem el llevat.
Deixeu repossar una bona estona la massa, dues hores aproximadament.
Prepareu una safata de forn amb 'paper de forn'.
Passades les dues hores us unteu les mans amb oli i doneu forma a la massa sobre la safata de forn. La pinteu amb un oli suau i la tapem amb paper film.
Deixarem repossar la massa fins que dobli el seu volum.
Pintem amb l'ou. Hi possem la fruita o la crema, el sucre amb anís i els pinyons.
Courem al forn preescalfat amb funció aire a 180º durant 15 minuts.
Recordeu! cada forn és un món per tant, com el temps de forn és breu... vigileu-l'ho de la vora i quan es comenci a daurar és senyal de que està cuita. Si us agrada torradeta la deixeu un parell de minuts més.

Bon profit!

1 comentari:

  1. Hola Meritxell, després de llegir el teu blog nomes tinc paraules d’ànims perquè segueixis endavant amb aquest blog tant interessant. Un petó guapa!!!.

    ResponElimina