diumenge, 3 de juliol del 2011

Coca de Sant Joan de crema i pinyons

A casa tenim l'amassadora 'Kitcheaid' i per tant, us indico els passos a seguir amb aquesta eina però també ho podeu fer manualment. Si ho feu així, no tingueu la temptació d'afegir farina adicional ja que aquesta és una massa enganxosa.
Estic contenta per que és la primera vegada que faig servir la Kitchenaid i estic satisfeta amb el resultat. Es tracta d'un regal que m'ha fet farà un parell de setmanetes el meu fotògraf particular amb motiu del meu aniversari. Gràcies Albert! ah... i també per les fotos.

Al sortir del forn!


Amb aquesta recepta obtindreu dues coques ben grosses.
Ingredients per la massa mare:
100 ml de llet tèbia
100 gr de farina de força
17 gr de llevat sec (o 50 gr de llevat fresc)
Ingredients per la massa:
100 ml de llet
15 ml d'aigua d'azar
3 ous mitjans (a temperatura ambient)
125 gr de mantega sense sal pomada
170 gr de sucre
ratlladura de taronja i llimona
1 pessic de sal
570 gr de farina de força tamissada.
Decoració:
1 ou
100 gr de pinyons
3 cullerades de sucre
1 cullerada d'anís
500 ml de crema pastissera


Preparació:
Hem de preparar  la massa mare i deixar-la tapada amb un drap per que fermenti unes 8h.
Prepararem dues safates de forn i les folrrarem de paper de forn.
Amb el batedor de ganxo a velocitat 2-3 a la massa mare començarem a incorporar els perfums, els ingredients líquids i posteriorment els sòlids.
Aquesta massa la deixarem repossar un parell d'hores.

Com us deia abans, el resultat és una massa que s'enganxa als dits per tant, us fregareu les mans amb una mica d'oli per poder-la treballar un cop hagin passat les dues hores.
Tornem a amassar lleurament per desgassificar i fem dues boles. Possarem una bola de massa sobre cada safata de forn i les estirareu fins dona'ls forma.

Si tapeu les masses amb un drap és probable que s'hi enganxin. Per evitar-ho pintareu amb un oli suau la superfície de la coca i la tapareu amb paper film. L'oli és per evitar que s'enganxi però no volem que doni gust, per tant, un oli de llavors o de baixa graduació és l'òptim.


Abans d'anar al forn la pintem amb l'ou.
Decorem amb la Crema Pastissera ( la trobareu a Postres), espolvorejarem el sucre amb anís i els pinyons.
Preescalfem el forn a 180º i les fornegem durant 15 minuts amb la funció aire. Ull! aquest és el temps que indicava a la recepta que vaig utilitzar de referència però cada forn és un món. El meu deu anar com una moto per que a 160º durant 8-10 minuts en vaig tenir prou. En tot cas, vigileu el forn i quan veieu que es comencen a enrossir ja estàn llestes.

Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada