dimarts, 20 de març de 2012

Focaccia

Quan vaig començar a aprofundir a la cuina, de fet, vaig començar amb les masses de pizza i els pans.
De fet al meu gourmet particular el que més li agraden són els pans i els seus derivats. Per aquest motiu avui li prepararé una Focaccia.

Ingredients:
375 gr de farina de força
1/2 culleradeta de sal
25 gr de llevat fresc o mitja cullerada del sec.
25 ml d'oliva d'oliva extra verge
210 ml d'aigua tèbia

Preparació a màquina:

Els que tingueu algun tipus de màquina que us ajudi a amassar començareu afegint l'aigua, la sal, l'oli, la farina i per última el llevat.
Seleccioneu el programa d'amassar i un cop hagi finalitzat, deixarem llevar la massa a un lloc sec i càlid, fora de les corrents de la cuina fins que dobli la massa (aproximadament una hora i mitja).

Preparació a mà:

Dins un recipient possem la farina i la sal i formem un volcà. Al mig i possem el llevat esmicolat, l'oli i l'aigua tèbia. Treballarem la massa fins que estiguin tots els ingredients més o menys integrats i passem la massa al taulell de la cuina prèviament enfarinat uns minuts fins que la massa quedi un bola compacte, elàstica i que ja no s'enganxa als dits.
Deixem repossar lluny de les corrents de la cuina fins que haurà doblat el volum, aproximadament una hora i mitja.

Passat aquest temps, tornem a enfarinar el taulell de la cuina i treballem la massa amb l'ajuda d'un corró.
Només haureu de farcir al vostre gust i al forn!

Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada