dissabte, 10 de març del 2012

Oreo Cheese Cake

Hola de nou a tothom!

Em sembla que he iniciat l'era del 'Cheese Cake'!
Ja ens vam estrenar amb el Cheese Cake més tradicional de tots i ara ens hem animat amb un Oreo Cheese Cake.
Aquesta recepta no s'assembla a cap altra de les que heu tastat, us ho prometo i em vaig animar a fer-la per que em va resultar força diferent a les que havia estat llegint per la xarxa.
La textura no resulta tan suau com la del Cheese Cake que vaig publicar però als més llaminers, el regustet de la llet condensada us agradarà.
Això si, una advertència als poc llaminers... 'es tracta d'una recepta bastant dolça, haureu de trobar la proporció adecuada de llet condensada per que sigui del vostre gust'.

Ingredients:
2 tarrines de formatge en crema tipus Philadelfia.
1 tarrina de formatge mascarpone
300 gr de nata
2/3 llauna de llet condensada
3 ous
Per la base:
24 galetes oreo (separem la galeta de la crema. La crema l'afegirem als formatges i les galetes les triturem al turmix).
80 gr de mantega.

Notes:
a) La recepta original deia: 700 gr de philadelfia, 250 gr de ricotta, 1 llauna de llet condensada i 3 ous.
b) Em va costar coure'l gairebé dues hores. La propera vegada i afegiré dues cullerades de farina de blat.
c) Amb aquestes quantitats us sortirà un pastís de ben bé 6 cm d'alçada. Si el voleu fer més 'normal' només haureu de utilitzar la meitat d'ingredients.

Preparació:
Precalentem el forn a 180º.
Un cop tinguem les galetes triturades incorporem la mantega poc a poc. Compte! Anem afegint la mantega poc a poc fins que quedi ben lligada. Si ens en sobre la llencem.
Incorporem la barreja al motlle on courem el pastís i al l'ajuda d'una forquilla aplanem la barreja. Mentre fem el següent pas, incorporem el motllo al congelador.
Amb l'ajuda d'una batedora de mà, batrem la crema que hem tret de les galetes, els formatges i incorporem els ous un a us.
Afegirem la llet condensada i per últim la nata.
Quan estigui tot ben barrejat, possarem al motllo amb la base feta de galeta i introduim al forn que baixarem a 160º.

Tal i com us deia, és una pastís de cocció lenta per tan, la primera hora ja us en podeu oblidar que existeix i no obriu la porta del forn o amb la pèrdua de calor encara s'allargarà més la cocció.

Espero que us agradi!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada