divendres, 13 d’abril de 2012

Pastís de Guinness

Sense saber-ho, just la setmana anterior a St Patrick (patró d'Irlanda) vaig preparar aquest pastís per celebrar un aniversari familiar.
Quan veus aquesta recepta per primera vegada penses..... cervesa? hi haurà qui a continuació pensi... quina combinació més estranya! Doncs NO!
És una DELICATESSEN! Senzillament extraordinari.
Aquest és a dia d'avui el bescuit de xocolata que més m'ha agradat.
No té gens de gust de  cervesa. El que fa aquesta és potenciar el gust de la resta d'ingredients i aportar exponjositat!
L'assignatura pendent ... com sempre: la foto.
Ens pot l'ànsia per clavar-li el dent, fas la foto correcuita.... i passa el que passa. Sort que en va quedar una porció i la Jordina, com sempre, em salva d'aquesta situació.... encara sort!

Aclariment! veureu que a la recepta indica les quantitats i entre parèntesis una quantitat menor. Si només voleu fer el cake utilitzeu la quantitat entre parèntesis. Jo en vaig fer de més perquè vaig aprofitar per fer-ne cupcakes.

Llàstima, estavem entaulats i... que us haig de dir!
anoràmica del cake.

Parla per si mateix, no cal cap comentari.
Ingredients:
330 ml de cervesa Guinness   (250 ml)
330 gr de mantega sense sal   (250 gr)
  95 gr de cacao en pols Valor ( 75 gr de cacao)
330 gr de farina de tot ús        (250 gr)
400 gr de sucre                       (300 gr)
200 ml de nata fresca*            (140 ml)          
    3 ous XL                                  (2 ous)
    3, 5 culleradetes de bicarbonat (2,5 cc= culleradeta de café)
    1     culleradeta de sal               (3/4cc)
    2     cullaradetes de sucre de vainilla (1 cc)
* La podeu comprar a Hacendado. És un envás taronja amb tapa blanca que diu: Nata Fresca para cocinar 'espesa'.

Frosting:
300 gr de formatge en crema
350 de nata 35% matèria grassa
150 gr de sucre llustre


Preparació:
Pre-escalfar el forn a 170 gr
Calentar la cervesa en un cassó sense que arranqui el bull i afeigim la mantega fins que es fongui completament. Retirem i deixem refredar.
A banda, batrem el sucre, els ous (uns 3 minuts) i a continuació afegim la nata fresca.
Tamissem tots els ingredients sòlids.
Incorporem la cervesa als ous batuts i anirem afegint els sòlids fins que estiguin ben integrats.
Si cal remenem amb espàtula per barrejar bé els ingredients i que no quedi rastre de farina.
Pessem la massa perquè en volem preparar exactament dos cakes iguals.
Engrassar els motlles amb mantega i repartir la massa amb el mateix pes exacte.
Nota: A la base del motllo també hi posso paper de forn per evitar que al desmotllar es trenqui part del pastís.

Els courem aproximadament uns 40 min, si feu les quantitats d'entre parèntesis a partir dels 30 minuts vigilem-lo.

Prepació del frosting i montatge del pastís:
Tamissem el sucre.
Montem la nata i reservem.
Batre el sucre amb el formatge fins que quedi ben líquid i completament integrat.
Amb l'ajuda d'un espàtula, incorporem la nata al formatge amb moviments suaus i envolvents.

Decorem al nostre gust.
Bon profit!

1 comentari: