diumenge, 20 de març de 2011

Pizza de confit de pebrot i formatge blau


 




Aquesta pizza és una creació meva i és la Reina de les pizzes a casa. No me'n podia estar d'aportar-la al HEMC 52.

Ingredients:
Massa de pizza (trobareu la recepte a l'arxiu).
2 pebrots vermells.
2 cebes de Figueres. (al ser dolces la seva contribució és insubstituible).
1 tomàquet vermell ben fort.
Formatge blau
Oli d'oliva

Preparació:
  • Rentarem i netejarem dels pebrots de llavors i filaments blancs.
  • Els tallarem en tires finetes i reservarem.
  • Pelarem les cebes i les tallarem també en tires no gaire gruixudes.
  • En una paella fonda possarem un raig d'oli a escalfar. Un cop estigui ben calent, baixarem el foc al mínim i hi possarem el pebrot i la ceba barrejats). Aquest procés és lent, pot trigar uns 25 minuts. La ideia és deixar que les verdures deixin anar l'aigua i es confitin amb els seus propis sucs. Remerarem tot sovint per vigilar la cocció.
  • Veureu que perd el 75% del volum que tenia i que queden unes verduretes confitades amb un suquet.
  • Mentre estirarem la massa amb un corró.
  • Quan tinguem el confit preparat, repartirem el pebrot i la ceba per sobre la massa. Vigileu no abocar-hi massa suc per que us quedaria oliosa.
  • Per damunt del pebrot i la ceba, repartim el formatge blau al gust (jo en faig quatre trocets i els reparteixo pel damunt. Aquest formatge és més suau que uns roquefort però també és molt gustós. Donat que el pebrot ja és fortet, jo no en posso gaire).
  • Acabarem el procés tallant el tomàquet a rodanxes que repartirem per sobre de la resta d'ingredients.
  • Aquest darrer ingredient és imprescindible. La pizza és intensa en sabot pel pebrot confitat i el formatge suau, el tomàquet contribueix donant frescor a la pizza.
  • Introduirem al forn precalentat a 180º durant uns 7-10 minuts i ja estarà llesta per menjar.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada