diumenge, 27 de març de 2011

Tiramisú

Aquesta recepta l'haig d'agrair a la Pili Sebastian. Una bona companya de feina i amiga.
Mai m'hauria pensat com n'és de fàcil aquesta recepta i ella em va animar a provar de fer-la.
Li he fet un parell de modificacions però res sense importància.
Haig de dir però que he consultat les receptes del Cullerot Festuc i de la Cuina de Casa i la propera vegada provaré amb nata a veure com queda, a mi em feia més gràcia començar per aquesta perque la trobo més 'autèntica' però ja us n'explicaré el resultat. 
Ingredients: 

500 gr de mascarpone
300 gr de ‘bizcochos de soletilla’
4 ous a temperatura ambient
4 cullerades de sucre (aprox 100 gr)
40 gr de cacao en pols
80 ml d'Amaretto o licor de café.
1 tassa de Cafè (amb una culleradeta de sucre)

Preparació.
  • Separem les clares dels rovells.
  • Barregem els rovells amb el sucre fins obtenir una crema homogènia.
  • Afegim el mascarpone als rovells (a temperatura ambient).
  • Muntem les clares a punt de neu i les afegirem poc a poc a la barreja anterior.
  • A banda, barregem una tassa de cafè amb el licor.
  • Hi mullem els ‘bizcochos’ i ho possem en un motlle alternant una capa de ‘bizcochos’ amb una capa de crema. En el cas que el volgueu desmotllar, comenceu amb una capa de crema i 'bizcochos' i aneu alternant.
  • La darrera capa la farem de crema i l’espolvorejarem amb el cacao.
  • Deixem refredar a la nevera mínim 3 hores, si és del dia anterior millor.

6 comentaris: