diumenge, 6 de març del 2011

Massa per pizza


Fer massa per pizza a casa és una d'aquelles coses, més fàcils i agraïdes que hi ha.
Dóna una mica més de feina però el resultat és INNNNNCREIIIBLE!
Mai més les pizzes dels Restaurants us impressionaran tal i com ho feien fins ara.
A casa, som molt 'panarros', ben bé que no ho podem evitar per tan, la pizza és un dels nostres plats estrella.

Aquí teniu la recepta per una pizza per dues persones, tot i que l'Albert se la menja tota sense necessitar col.laboració.
Si teniu l'ajuda d'una amassadora avanceu força feina.

Ingredients:
  • 1  cullerada sopera d'oli d'oliva Verge Extra.
  • 120 ml d'aigua tèbia
  • 1 culleradeta de sal
  • 240 gr de farina de força
  • 1 cullerada de llevat sec (jo faig servir el Maizena).
Preparació:
  • Farem un volcà amb la farina i el llevat.
  • Al centre afegirem l'oli d'oliva, l'aigua amb la sal dissolta.
  • Començarem a treballar amb les mans barrejant bé tots els ingredients. Al començament és una massa enganxosa però a mesura que es van compactant els ingredients, deixa d'enganxar-se als dits i obtenim una massa flonja i agradable al tacte.
  • Prengue-ho paciència per que la primera vegada costa saber si està al punt però ja us avanço que l'haureu de treballar força estona. Ànims que el resultat bé ho val!
  • Un cop obtingue-ho la massa fent una bola que no s'enganxi, la possem en un recipient tapada amb un drap lluny de les corrents d'aire.
  • Deixarem la massa repossar 1hora - 1,30h aproximadament. En aquest temps la massa haurà doblat el seu volum i estarà llesta per utilitzar.
  • Arribats a aquest punt, s'haurà de tornat a treballar la massa sobre una superfície enfarinada i desgasificar-la.
  • L'estireu amb ajuda d'un corró. Penseu que haureu d'engreixar el motlle/ superfície sobre la que la coureu al forn abans de possar-hi la massa.

2 comentaris:

  1. Madre mía de mi vida. He tenido el placer de probar las pizzas de Meri y son...la bomba!!
    Perdona mi ignorancia culinaria, pero que es farina de "força"?? no es una harina normal??
    Por otra parte, que es llevat sec?? Tengo levadura ROYAL, eso sirve...
    Muchas gracias floretaaaaaaaa!!

    ResponElimina
  2. Hola Virginia!
    Gracias por tus comentarios.
    El 'llevat sec' es una levadura especial para pan. En Alcampo o Carrefour la encontrarás fácilmente, junto con la levadura química Royal.

    La harina de fuerza, también es una harina especial para pan. La marca más frecuente en el super es Harimsa.

    A mancharse las manos y suerte!

    ResponElimina