dimecres, 12 d’octubre del 2011

Melmelada de figues



Avui ens farem un fart de pelar figues. L'Albert, el meu crític gastronómic ja m'ha advertit que no és bona manera de començar una entrada del blog però una veritat és una veritat, i aquesta és gran com un puny....'Pelar les peces de fruita petita és una tasca farregossa' però val molt, molt la pena.
Ja sabeu com m'agrada provar productes difícils de trobar en qualsevol centre comercial convencional i el resultat ha estat molt millor del que esperava.


Us recomano que la proveu, us sorpendrà.
Ingredients:
2Kg de figues sense pell.
750 gr de sucre.
El suc de mitja llimona.

Preparació:
Com sempre fem amb les melmelades, deixem repossar la fruita una parell d'hores amb el sucre i la llimona.
Portem el ingredients a foc viu i quan hagi arrancat el bull, baixem el foc a intensitat mitja durant aproximadament uns 50 min.
Quan portem la meitat del temps de cocció aprofitem per triturar la fruita, si us agrada trobar trossos de fruita no la tritureu gaire.
Recordeu, la melmelada en calent és més líquida que quan es refreda. Per saber si ja està al vostre gust emplateu una cullerada de melmelada. Posseu el plat uns minuts a la nevera. Quan el treieu l'inclineu per veure si aquesta lliscar amb més o menys facilitat. Si us agrada més espesa, deixeu-la uns minust més al foc.
Com sempre, quan hagi finalitzat el procés de cocció, procedirem a envassar la fruita  al buit seguint aquestes indicacions.
           

  






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada