dimecres, 12 d’octubre del 2011

Melmelada de pruna groga


Hola a tots i totes!
Fins ara hem tingut bona fruita i calia aprofitar-ho.
Avui doncs, com no podia ser d'altra manera, una altra melmelada.... de pruna!
Les melmelades cassolanes es distingueixen no només pel sabor sinó i la textura, sinó també pel color vigorós i brillant.
Si les melmelades us agraden més o menys espeses, només caldrà que jugueu amb el temps de cocció.
Recordeu que el punt de cocció el sabreu possant en un plat una culleradeta de melmelada i deixant-la refredar. Un cop freda inclineu el plat i veureu com es mou la melmelada, si rellisca pel plat ja estarà llesta si pel contrari li costa, deixeu-la uns minuts més.

Ingredients:
1Kg de prunes grogues (netes de pell i pinyol).
500 gr de sucre.
El suc de mitja llimona.

Preparació:
He vist en diferents blogs que hi ha gent que escalda les prunes dos minuts en aigua calenta per pelar-les més fàcilment però a mi no m'ha calgut. De totes maneres si veieu que us costa, ja sabeu com fer-ho.
Deixem repossar la polpa amb la meitat del seu pes en sucre i el suc de llimona.
Al cap d'una bona estona podeu possar-la al foc aproximadament un 50 minuts. Primer a foc viu i quan hagi arrancat al bull baixem la temperatura.
Compte per que haureu de remanar sovint, aquesta melmelada s'enganxa amb molta facilitat.
Per envasar al buit només cal seguiu les següents indicacions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada