diumenge, 5 de juny del 2011

Melmelada de Tomàquet

Amb el bon temps, trobem als nostres mercats fruites i verdures d'excel.lent qualitat.
Si us agraden les melmelades, val la pena que investigueu una mica sobre l'elaboració i la conservació d'aquest producte.
Aquesta és excel.lent per menjar amb formatges (en especial de cabra calent), bacallà, acompanyar a bescuits cassolans,etc...
Mai més voldreu tastar-ne d'industrials, us ho garantitzo.



Un bon esmorzar de cap de setmana. Torrades amb melmelada de tomàquet cassolana.

Ingredients:

2 kg de tomàquets al punt de maduració (si són massa madurs no ens serviran).
1kg de sucre blanc.
2 claus d'olor (opcionals).

Preparació:

Escaldem els tomàquets en aigua bullint durant 30 segons.
Quan s'hagin refredat una mica els pelem, tallem i treiem totes les llavors possibles.
Tallem la polpa ben petita i la barregem amb el sucre.
Afegim els claus i tornem a remenar. Deixem repossar 6 hores.
Possem tots els ingredients a una cassola, quan arranqui al bull baixem el foc. Ho courem lentament uns 45 min.
Per saber si està cuita, possem una cullerada a un plat i el deixem refredar al congelador uns minuts.
Si la melmelada rellisca amb dificultat pel plat és que ja ho tenim, si és massa liquida haurem de coure una mica més.

Molt important: la melmelada s'envasa al mateix moment de ser retirada del foc. Mira com fer-ho aquí.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada